Ad Square
............ si astazi,, luptam cu viata. Arata ca-ti pasa, alatura-te.

Despre Georgiana

Georgiana nu este un super erou, este un om care duce o lupta nedreapta cu viata, este un om ce merita a fi dat exemplu tuturor.


Cine este Georgiana?

MEDIC - A absolvit facultatea de medicină, este medic rezident si reprezentant medical.
SOTIE - Împreună cu soţul si-au luat o casa pentru sufletul lor.
MAMA - Ca să încununeze o viaţă plină de sacrificii dar frumoasă, au hotărât că a avenit timpul să întregească familia cu un copil.

Ce i s-a intamplat Georgianei?

De 6 luni Georgiana se luptă cu o formă foarte rară şi agresivă de cancer.
În luna aprilie 2011, în timp ce era însărcinată în luna a 7-a, au apărut primele semne de boală.
Iniţial starea generală s-a alterat de la o zi la alta (stări de oboseală, dureri de spate, picioare, lipsa funcţiilor motrice) ca apoi să se dezvolte noduli la nivelul glandelor mamare, coloanei toracale şi a gambelor.
A consultat diferiţi specialişti din Buzău şi Braşov ca aceştia să afirme că sunt semne specifice ale sarcinii.
Din cauza imunităţii scăzute din timpul sarcinii şi a caracteristicilor agresive ale bolii, după 3 săptămâni a luat decizia de a face un examen de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) la Braşov. Diagnosticul a fost unul îngrijorător dar nu aşa grav cum avea să afle ulterior: o tumoare benignă la nivelul coloanei toracale de aproximativ 15 cm şi diferite chisturi de origine necunoscută la nivelul ficatului şi sistemului nervos central.
Decizia Georgianei la indicaţia medicului specialist radiolog a fost de a face operaţie de cezariană de urgenţă pentru a elimina compresia asupra coloanei şi a reda funcţiile motrice.

Nasterea

În urma operaţiei de cezariană aparent reuşită, s-a născut Andrei-Octavian de 3,200 grame şi 51 cm.
Operaţia a avut şi foarte multe efecte secundare dar a fost unica soluţie care putea fi adoptată.
Anestezia din timpul operaţiei a favorizat extinderea rapidă a tumorilor iar la 2 zile de la naştere, la un nou examen RMN, cu substanţă de contrast, se puteau observa dimensiuni mărite ale tumorilor deja existente şi apariţia a unora noi cum ar fi o acumulare consistentă de lichid la baza craniului, ce cuprindea 6 centri nervoşi.
Între timp vorbirea s-a îngreunat, tumorile din glandele mamare atinseseră dimensiunile unei mingi de handbal şi privirea a fost obturată prin apariţia unor tumori la nivelul maxilarului şi tumefierea părţii stângi a feţei.
Diagnosticul medicilor din Braşov, fără a preleva biopsie, a fost drastic: o formă de cancer iar numărul mare de diseminări i-au făcut să dea şanse minime de supravieţuire.
Singura soluţie era de a opera tumora de pe coloana toracală şi astfel s-a făcut transferul la Spitalul Bagdasar-Arseni.
În acest timp, specialiştii au făcut multiple examinări dar boala avansa rapid.
Dr. Exergian, chirurg neurolog, pregătea familia Georgianei pentru cele mai rele variante în care repeta că şansele de supravieţuire sunt aproape de zero iar cazul ei este un caz depăşit chirurgical şi că vor trebui să se obişnuiască cu această idee.

Micuţul Andrei, de doar câteva zile, aştepta acasă şi dădea forţe tatalui, soţului Georgianei,  pentru a lupta alături de soţia lui.

Nu a vrut să accepte situaţia şi a insistat pentru a opera tumora toracală.
Dr. Exergian a luat decizia de a opera tumora numai pentru a preleva biopsie şi a stabili un diagnostic.

În tot acest timp Andrei creştea cu bunica ( mama soţului ) iar sotul şi mama Georgianei petreceau nopţile în spital alături de Geo pentru a avea tot ce îi trebuie.

La o săptămână de la operaţia de cezariană, Dr. Exergian a chemat membrii familiei şi a anunţat că va face de operaţia, moment în care a prezentat o listă mare de riscuri pe care le presupune o operaţie pe coloană, îndeosebi în situaţia ei.
Georgiana lupta şi atât cât putea vorbi, repeta că trebuie să trăiască pentru a-şi creşte copilul, ca orice mamă, pentru a nu îşi lăsa soţul singur şi pentru a nu pune părinţii în situaţia de a îşi pierde copilul.
După operaţia la coloană, care a durat aproximativ 6 ore şi în urma anesteziei, boala a evoluat şi mai mult, faţa era complet tumefiată, nu mai putea mânca sau bea nimic (era alimentată prin tub şi perfuzii), spatele era imobilizat iar tumorile, mai ales cele de la nivelul glandelor mamare s-au dezvoltat astfel încât i-au determinat pe medici să exclame că aşa ceva nu au văzut niciodată.
Zilnic, la Spitalul Bagdasar se întruneau comisii de medici din diferite specialităţi pentru a căuta o soluţie pentru problemele Georgianei dar în afara faptului că bănuiau un cancer, nimic altceva.
Georgiana a simţit tumori care se dezvoltau pe pielea capului şi atunci a realizat că ce avea ea era de fapt un cancer nu complicaţii ale sarcinii cum au încercat medicii să o liniştească.
În continuare, Dr. Exergian afirma că şansele scad pe zi ce trece, timpul rămas nu mai e mult iar tumorile care se văd la RMN sunt numai câteva din cele care existau în corp. Mai bine zis boala cuprinsese tot corpul.
Rezultatul biopsiei a venit foarte repede şi a confirmat diagnosticul primar al medicilor:

Limfom malign non-Hodgkin tip Burkitt, un tip de cancer cu dezvoltare rapidă.

Din seara aflării rezultatului, cu ajutorul medicilor de la ATI Bagdasar şi Conf. Dr. Coriu Daniel de la secţia hematologie a Institutului Clinic Fundeni, Georgiana a făcut prima şedinţă de chimioterapie la secţia ATI a Spitalului Bagdasar urmând ca apoi să fie transferată la Fundeni.
După prima şedinţă de chimioterapie, Georgiana a făcut un şoc şi a ajuns din nou la secţia ATI dar la Fundeni de această dată. Şoc pus pe baza tumorilor de la nivelul creierului.
În acest moment nici colegele de salon dar nici medicii nu se mai aşteptau să se mai întoarcă de la ATI, dar Georgiana a luptat ca întotdeauna şi s-a întors pe secţia hematologie pentru a lupta pentru ca micuţul Andrei să crească cu mama. După 5 şedinţe de chimioterapie între care câteva zile a reuşit să îşi ţină copilul la piept, prognosticul medicilor este în continuare rezervat. Aceştia se aşteptau ca tumorile să se retragă dar nu s-a întâmplat acest lucru. A fost programată la transplant, după testele specifice a rezultat că membrii familiei nu sunt compatibili şi pe 26 octombrie 2011 a fost programată la recoltare de celule stem pentru autotransplant. Injectabilele oncologice necesare pentru transplant nu se importă în România iar costul acestora în străinătate este unul consistent.
După recoltarea celulelor stem, medicii vor lua decizii în ceea ce priveşte tratamentul următor şi modalităţile de înlăturare a tumorilor rămase.
Georgiana dar şi membrii familiei în egală măsură vor lupta pentru ca „mami” să se facă bine şi să vină acasă să contribuie la creşterea micuţului Andrei.
Ad Square